Már készült egész főtt tojással, omlettes töltelékkel, kolbásszal és mexikói zöldségkeverékkel. Most a borsóra esett választásom.
Készítsünk egy hagyományos fasírt keveréket. Mindenki ízlése szerint fűszerezze én pl. petrezselymet is szórok bele.
Elkészítjük a fasírt alapot a felsorolt alapanyagokból. Zsemlemorzsa a sűrítéséhez kell, ha túl lágynak éreznénk, mert egy jól formázható masszát kell kapnunk. A kész bekevert húst, miután hengerré formáztuk, forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy kikent tepsiben, a tetejét is beolajozva és egy kevés vizet alá rakva, 180 fokon letakarva 50 percig pároljuk, majd tetejét levéve, készre sütjük.
4 megjegyzés:
Üde tavaszi színfoltot varázsoltál bele :)
Nagyon guszta!!!:)
Nagyon guszta így a borsóval is , csak a családunkban így nem mindenki szereti. Az unokám az biztos kicsipegetné sorban az egészet.
Guszta, nekem tetszik, bár még soha nem ettem így.
Egy játékra invitállak, melyben húsvéti ételeket, menűket kell bemutatni.
Megjegyzés küldése