A receptet Babette Főztől szereztem. Bevallom féltem, hogy hogyan fog viselkedni a túrós massza, hogy nem-e fog összeragadni főzés közben, sütésnél nem-e lesz kocsonyás stb… DE NEM :)
Krém: 3 tojás – 3 dl tejföl – egy kisebb citrom felének a héja – 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint) – 2-3 vaníliás cukor (ízlés szerint) – 4 dkg lágy vaj v. margarin – 1 kanál zsemlemorzsa szórásra
A kémes masszához, ami össze fogja majd az egész desszertünket a tojásokat kettévesszük, a fehérjét habbá verjük, a többi alapanyagot összekeverjük. A legvégén óvatosan hozzáadjuk az előre felvert habot és kifőtt tésztát. Kenjünk ki egy hőálló tálat, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a kész keverékünket. 180 fokos előmelegített sütőben, 25-35 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
9 megjegyzés:
Nagyon finomat sütöttél!!!
Nagyon guszta. Sok helyen láttam én is,egyszer hátha terítékre kerül nálunk is.
egy kedves családtagom áradozik mindig, hogy a stíriai metélt így meg úgy és az milyen finom és még sosem csináltunk. Lehet ez alapján elkészítem guszta lett a Tied nagyon.
Nagyon szép, és a tálad is:)
De nagyon finom is,nagyon guszta lett!
Imádom!!!!!!!!!!!!!:):)
Én sem kóstoltam még, itt a hosszú hétvége, lehet elkészítem tőled! :)
Szia!
Van Neked valami a blogomban :)
Szuperül néz ki!
Megjegyzés küldése