2015. okt. 12.

Sutotokos-almas piskota, rebarbaras eperlekvarral



350 g puresitett sutotok - 100 g reszelt alma (nem kell kipreselni a levet) - 150 g cukor - 2 csomag vanilias cukor - 100 g vaj - kk fahej - 2kk rum - 170 g liszt - fel csomag sutopor - 2 tojas - 0,5 dl tej

A tojasokat a cukrokkal,  fahejjal,  rummal habosra keverjuk.  Hozzzadjuk a megolvasztott vajat,  tejet,  tokot es almat, majd a legvegen a sutoport,  lisztet es csipet sot.  Hasznaljunk robotgepet.  Egy sutopapirral kibelelt,  kisebb tepsibe ontjuk.  200 fokos elomelegitett sutoben kezdjuk a sutest,  majd, ha mar erezni a sutemeny illatat levesszuk 180 fokra.  Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk be alufoliaval.  Tuprobaval ellenorizzuk.  A lekvar receptje megtalalhato a Lekvarok cimszo alatt a Kiskonyham blogon


2 megjegyzés:

Éva írta...

De örülök hogy újra itt a kis konyhádban találkozunk! Nagyon finom kis sütit csináltál. Könnyed tésztája van ahogy látom!

Bianka írta...

Koszonom