Ki ne szeretné? Na, van ismerősöm aki nem, de az biztos, hogy közeli hozzátartozóim és mi sem tartozunk abba a kategóriába. Bármikor, bármennyit meg tudok enni belőle. Sűrű, tartalmas, ízek kavalkádja. Dekákat, darabokat nem írok, mert a főzendő mennyiségtől függ.
Füstölt csülök – bab – hagyma – paprika –fokhagyma (pár szem a rántásba a többi csak úgy bele a levesbe) – sárgarépa – fehérrépa – zeller gumó – babérlevél – majoránna – bors – só - szalonna
A babot beáztatjuk. Én úgy tanultam, hogy a csülök első vízét forrás után le kell önteni, majd felkockáztam. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütöm, majd hozzáadom az ugyancsak kis kockákra vágott hagymát és a fokhagymákat. Ha jó, beleteszek egy babérlevelet, megszórom, borssal, majoránnával és egy csipet pirospaprikával. Felöntöm vízzel (de még nem leves mennyiséggel), majd beleteszem a kockákra vágott csülköt, babot és egész paprikát. Akkor már óvatosan sózom is, mivel a csülöknek alapjáraton van egy sóssága. Mikor ¾ részre megfőttek, jöhet a karikákra vágott zöldség és a víz. Ha ez is majdnem jó beleszórjuk a csipetkét (ITT található az elkészítése), majd a piros rántás (olaj, liszt, pirospaprika és sok fokhagyma). Még forraljuk pár percig és ehetjük is. Mellé másodiknak, valami könnyűt tálaljunk vagy csak desszertet. Én az epres túrópitét :)
Füstölt csülök – bab – hagyma – paprika –fokhagyma (pár szem a rántásba a többi csak úgy bele a levesbe) – sárgarépa – fehérrépa – zeller gumó – babérlevél – majoránna – bors – só - szalonna
A babot beáztatjuk. Én úgy tanultam, hogy a csülök első vízét forrás után le kell önteni, majd felkockáztam. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütöm, majd hozzáadom az ugyancsak kis kockákra vágott hagymát és a fokhagymákat. Ha jó, beleteszek egy babérlevelet, megszórom, borssal, majoránnával és egy csipet pirospaprikával. Felöntöm vízzel (de még nem leves mennyiséggel), majd beleteszem a kockákra vágott csülköt, babot és egész paprikát. Akkor már óvatosan sózom is, mivel a csülöknek alapjáraton van egy sóssága. Mikor ¾ részre megfőttek, jöhet a karikákra vágott zöldség és a víz. Ha ez is majdnem jó beleszórjuk a csipetkét (ITT található az elkészítése), majd a piros rántás (olaj, liszt, pirospaprika és sok fokhagyma). Még forraljuk pár percig és ehetjük is. Mellé másodiknak, valami könnyűt tálaljunk vagy csak desszertet. Én az epres túrópitét :)
11 megjegyzés:
Nem vagyok leveses,de ez az egyik,amit nagyon szeretek!:)Most beennek belole,hagymaval,tejfollel,kenyerrel...HMMM:))
Jajj,de gyönyörűséges:)Nagyoncsoda szép és csodaguszta:-DDDD
Én is imádom! Főleg bográcsban... :)
És köszönöm a játékba invitálást, ígérem holnap megírom a bejegyzést!
Edó én is hagymával szeretem, úgy az igazi, meg tunkolni a kenyeret :)
Niki :)))
Adri köszönöm, izgatottan várom ;)
Jujj de széééép! :))
Gyere be hozam dijak utan!!!Puszilak!!!
Én nem ismerek olyat aki nem szereti, mert ezt nem lehet nem szeretni. :)
Adrival értek egyet, főleg a bográcsos verzió az amitől beájulok. :) De hát panelben ez nem igen kivitelezhető...
Köszönöm Judy
Panel átka, de azért szeretem :)
Hú ez gyilkos...imádom!!!
Na ez az a leves, amit bármikor megennék, legyen tél vagy nyár, sztem ennél jobb leves nincs!:-)
Én is nagyon szeretem, bár mostanában vmiért nem ettem. Na, ami késik, nem múlik!:) Nagyon guszták a képek!:)
Megjegyzés küldése