2010. márc. 14.

Kutyagumi keksz :)))))

Egy kicsit durva cím, na jó valójában csokis, kókuszos keksz, de mikor először ránéztem nekem a kutyagumi jutott az eszembe :))))). Ne lapozzatok el, azért az íze még véletlenül sem hasonlított rá, lehet hogy a külseje sem, csak az én fantáziám szárnyalt, hogy végre kisütött a nap.
Ez egy kellemes omlós keksz. Nekem talán már túl omlós, morzsalékos, emiatt óvatosan kell bánni vele. Férjemnek viszont annyira ízlik, hogy sosem éri meg a film végét az egész tepsivel sütött adag :)
Az alaprecept már adott volt a tojásmentes kókusz keksznél egy kis változtatással, de mivel ma nagy rendrakásba voltunk és a szekrénybe találtunk még egy csoki mikulást gondoltam végzek vele, húsvét közeledtével.


200g puha margarin – 1,5 kanál cukor, vagy ízlés szerint – vaníliaeszencia kb. két mokkáskanálnyi – 3 csapott evőkanál kókuszreszelék – fél sütőpor – 5 dl liszt – 100 g. csoki (én a csoki mikulást használtam) - egy mk. fahéj - két reszelet citrom héj

A vajat és a csokit mikróban megolvasztjuk, hozzáadva a cukrot és a vanília kivonatot habosra keverjük. Ha keserű csokit használtok, kóstoljátok meg és ízlés szerint adjatok még hozzá cukrot. Hozzászórjuk a maradék hozzávalót. Keksznyomóval, vagy kézzel piskótatallérokat formázunk, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Óvatosan, mert hirtelen odakap a végén. Hagyjuk egy kicsit hűlni és utána szedjük le a sütőpapírról.


Adrinak is nagyon-nagyon szépen köszönöm. Igazán megható és boldogságos érzés. Ugyancsak ezt az eufóriát és miden jót és finomat kívánom neked és minden kedves blogtársamnak.

8 megjegyzés:

Livi írta...

Bia az egyik barátosnémmal az az elméletünk, hogy az igazán finom süti az amelyiknek nem tökéletes a külseje ;) Pl sok keksznél is látszik, hogy olyan sima mint a bolti és valószínűleg a rengeteg liszt miatt van... ergo nem omlós annyira :)
Szóval én tudom, hogy ez a "kutyagumi" is ilyen erényekkel bír és isteni :)

Bianka írta...

Köszönöm, valóban így van. Ízre, állagra jó, meg is vagyok vele elégedve, csak olyan poénos lett a formája, ami még egy gyerekzsúrra nem is lehet rossz :)

Andi írta...

Nem is durva! Nagyon tecccik... :-)

Edó írta...

Nekem is nagyon tetszik,a napokban biztosan elkeszitem,ugyis terveztem valami kekszfelet.Ez nagyon fincsi szerintem:)

Mary írta...

Tényleg hasonlít a kutyagumira de azért kérek egyet!

Bianka írta...

Edo remélem finom lesz

Mary ugye-ugye :)

Andi köszi :)

egycsipet írta...

Bianka, én ezt chokito kategóriásnak hívom, a kutyagumi jelzőn viszont hangosan felröhögtem. :D
Sebaj, az íze a külsejétől független. :D

szepyke írta...

Nekem Ónémet juhászom volt... Hát, az Ő végterméke nem így nézett ki, tehát, engem a neve egyáltalán nem zavar:)))))