2010. ápr. 22.

Göngyölt csirke, kolbásszal és baconnal

Váratlan vendégek jelentkeztek be, olyanok, akikkel mindig hosszú beszélgetős estéink vannak, ahol mindig készülünk egymásnak valamivel. Hétköznapra esve munkából hazaérve valami gyorsan elkészíthető vacsorát kellett készítenem. A csirke az egyik leggyorsabban puhuló hús, ezzel kellett kezdenem valamit, így maradtam a göngyölt húsnál. Míg sült elkészítettem a fokhagymás kukoricás rizst, valamint a salátát. Hamarabb lettem készen, mint jöttek volna.

2 csirkemell – kolbász (mindegyikbe arasznyi) – bacon szalonna – hagyma – paprika – olaj – húsfűszer (vagy só, bors) – kevés bor (csak ha van bontva)

Az egész csirkemellünket félbeszedjük, a fél csirke mellett hosszanti irányba félbe vágjuk, de ne végig, hogy szét tudjuk nyitni. Hasonló lesz egy pillangóhoz. Enyhén klopfoljuk meg. Mivel kolbásszal dolgozunk és baconnal, nem kell agyonfűszerezni, ha van valami ligtosabb húsfűszerünk azzal, vagy sóval és borssal is pótolhatjuk. A kolbászt takarjuk körbe a hússal, majd az egészet szorosan a bacon szalonnával. Tegyük egy kiolajozott tepsibe, szórjuk meg negyedelt paprikával és hagymával, valamint, csak ha van bontva, ha nincs nem gond egy kis bort is öntsünk hozzá. Előmelegített sütőben lefedve pároljuk készre, majd levéve süssük ropogósra. Bármilyen fajta körettel, vagy csak simán salátával is tálalhatjuk.

10 megjegyzés:

Moha írta...

Bejelentkezem én is hozzád vacsorára:) Ez nagyon jól néz ki,ki fogom próbálni.

családi tűzhely írta...

Hú-ha! Ezt szívesen fogadnám ebédre.

Chef Viki írta...

Juj de nagyon jól néz ki!!!

Névtelen írta...

Hmm, nagyon guszta!Én is nagyon megkóstolnám!:)

Bianka írta...

Sok szeretettel postáztam :))))

Gicus írta...

Nagyon guszta!

Brigitta írta...

Mi is,nagyon szeretjük az ilyen finomságokat!:)

Ottis írta...

Nagyon szeretem az ilyen töltött csirkét!Guszta!

Livi írta...

Azt hiszem a párom imádná :D Ez igazi pasi kaja HÚS HÚSSAL :D :D :D
Csirke+bacon nálam is abszolut nyerő ;)

szepyke írta...

Pfff, elkéstem. Nagyon jól néz ki, és a saláta is nagyon jó hozzá!:)