Bár rántott, de mehet a diétás megjegyzésnek is, hiszen ennyi zsemlemorzsától senki sem fog a falnak menni :)
1 talán még 2 főre is elég 1 nagyobb padlizsán – 2-3 tojás – szemlemorzsa – liszt – 1 kisebb fokhagyma – kis tejföl – só – bors – majoránna – petrezselyem
Először is a padlizsán vásárlási trükkje, vagyis én úgy tanultam, hogy minél könnyebb annál jobb, mert akkor kevés benne a mag és nem olyan keserű.
A padlizsánunkat vékonyan meghámozzuk, majd vágjuk ujjnyi karikákra jól-jól sózzuk meg és hagyjuk legalább egy fél órát levet ereszteni. Én kb. addig hagytam, míg el nem készítettem a férfinépnek szánt 8 szelet rántott húst :))). Ha kezd levet ereszteni nyomkodjuk meg, majd öblítsük le. Ezt azért kell, hogy ne legyen keserű, majd hasonlóan a húshoz, forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. A végén bő forró olajban süssük ki. A tejfölünket sózzuk, borsozzuk, majd nyomjunk bele egy kisebb vagy nagyobb fél fokhagymát és keverjük össze és szórjunk bele ízlés szerint majoránnát és petrezselymet. Ezzel locsoljuk meg a kész ételünket, mint a borzaskát csak diétás formában :) A salátát mindenki ízlése szerint variálhatja, vagy más körettel is tálalhatja, családnak pl krumplipürével vagy rizzsel.
16 megjegyzés:
Nekem jöhet, nagyon szeretem, főleg ha nem én kell megsüssem:D!
Nagyon guszta! Évek óta nem ettem rántott padlizsánt, ideje lesz bepótolni! :))
Csak én eszem a családban tehát kevésszer készül! Nagyon jól néz ki!
Még soha nem ettem rántott padlizsánt... :) Muszáj lesz kipróbálni! FŐleg ha diétás :D
Juj! A kedvencem és cukkinit is rántok mellé, ha készül,de nálunk is én pusztítom csak! Nagyon jól néz ki a képen, arany panír ahogy a mesében:)
Hüüümmmm... Szeretem!
Micsoda ötlet, nagyon fini lehet!
Köszönöm :)
Hamarosan ma is ebédelek belőle. Kér valaki :D :D :D
Na a férjem imádná ezt a vacsorát. Valahogy én mindig kifogom a keserűket :(- és végül a tied ugy nem volt keserű? Legközelebb kipróbálom a trükködet :).
Én a rántott cukkiniért vagyok oda, de nagyon :).
Nagyon jól néz ki, még sosem ettem rántva :)
Nagyon guszta, én sem ettem még rántva, de kipróbálom!
Fú én nagyon szeretem a padlizsánt :)Főleg grillezve.
Nagyon guszta!
Finom!
Mi is fokhagymás mártogatóssal esszük a padlizsánt is meg a cukkinit is.
Nagyon finom vacsora!
Mindnekinek köszönöm
Jelentem megettem az egészet és nem volt keserű, talán az elősózás miatt, ahogy mondta a család. Nagyon finom volt, most talán jobban ízlett mint a cukkini, de azt is készítek hamarosan
De guszta, rántva még én sem ettem.
Megjegyzés küldése