2010. jún. 23.

Rántott padlizsán, fokhagymás fűszeres tejföllel „D; V”


Nos, hogy szoktam ezt írni Én kajám. Csak én eszem meg közvetlen környezetemben a rántott padlizsánt, vagyis a férjem nem, így úgy és annyit variálok rajta, amit csak akarok. Jelen esetben sok mindent nem, kivéve, hogy egy kis fokhagymás tejföllel tálalom magamnak :) ami a rántott ételhez és salátához is tökéletes
Bár rántott, de mehet a diétás megjegyzésnek is, hiszen ennyi zsemlemorzsától senki sem fog a falnak menni :)

1 talán még 2 főre is elég 1 nagyobb padlizsán – 2-3 tojás – szemlemorzsa – liszt – 1 kisebb fokhagyma – kis tejföl – só – bors – majoránna – petrezselyem

Először is a padlizsán vásárlási trükkje, vagyis én úgy tanultam, hogy minél könnyebb annál jobb, mert akkor kevés benne a mag és nem olyan keserű.
A padlizsánunkat vékonyan meghámozzuk, majd vágjuk ujjnyi karikákra jól-jól sózzuk meg és hagyjuk legalább egy fél órát levet ereszteni. Én kb. addig hagytam, míg el nem készítettem a férfinépnek szánt 8 szelet rántott húst :))). Ha kezd levet ereszteni nyomkodjuk meg, majd öblítsük le. Ezt azért kell, hogy ne legyen keserű, majd hasonlóan a húshoz, forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. A végén bő forró olajban süssük ki. A tejfölünket sózzuk, borsozzuk, majd nyomjunk bele egy kisebb vagy nagyobb fél fokhagymát és keverjük össze és szórjunk bele ízlés szerint majoránnát és petrezselymet. Ezzel locsoljuk meg a kész ételünket, mint a borzaskát csak diétás formában :) A salátát mindenki ízlése szerint variálhatja, vagy más körettel is tálalhatja, családnak pl krumplipürével vagy rizzsel.

16 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Nekem jöhet, nagyon szeretem, főleg ha nem én kell megsüssem:D!

egycsipet írta...

Nagyon guszta! Évek óta nem ettem rántott padlizsánt, ideje lesz bepótolni! :))

Mary írta...

Csak én eszem a családban tehát kevésszer készül! Nagyon jól néz ki!

Livi írta...

Még soha nem ettem rántott padlizsánt... :) Muszáj lesz kipróbálni! FŐleg ha diétás :D

ginko írta...

Juj! A kedvencem és cukkinit is rántok mellé, ha készül,de nálunk is én pusztítom csak! Nagyon jól néz ki a képen, arany panír ahogy a mesében:)

Tündér írta...

Hüüümmmm... Szeretem!

Névtelen írta...

Micsoda ötlet, nagyon fini lehet!

Bianka írta...

Köszönöm :)

Hamarosan ma is ebédelek belőle. Kér valaki :D :D :D

Ami írta...

Na a férjem imádná ezt a vacsorát. Valahogy én mindig kifogom a keserűket :(- és végül a tied ugy nem volt keserű? Legközelebb kipróbálom a trükködet :).
Én a rántott cukkiniért vagyok oda, de nagyon :).

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki, még sosem ettem rántva :)

Ottis írta...

Nagyon guszta, én sem ettem még rántva, de kipróbálom!

Araniel írta...

Fú én nagyon szeretem a padlizsánt :)Főleg grillezve.
Nagyon guszta!

Dia írta...

Finom!

Juci írta...

Mi is fokhagymás mártogatóssal esszük a padlizsánt is meg a cukkinit is.
Nagyon finom vacsora!

Bianka írta...

Mindnekinek köszönöm

Jelentem megettem az egészet és nem volt keserű, talán az elősózás miatt, ahogy mondta a család. Nagyon finom volt, most talán jobban ízlett mint a cukkini, de azt is készítek hamarosan

Csibe írta...

De guszta, rántva még én sem ettem.