Pangasius filé, de bármilyen rántható hal megteszi – kukoricaliszt – liszt – tojás – olaj – hal vagy csirke fűszer
Zöldségkeverék (mirelit, vagy friss) – fokhagyma – só – bors – szója szósz – Worchester szósz – vaj
A halat megfűszerezzük, és bepanírozzuk, de most zsemlemorzsa helyett kukoricalisztet használunk. Egy nagyon kellemes finom bundát fogunk kapni. Mi nagyon szeretjük. A lisztérzékenyek az első lépést kihagyva nyugodtan fogyaszthatják. Süssük ki bő forró olajban.
Jelen esetben mirelit zöldségköretet használtam. Lehet kapni nagyon finom tartalmas vegyes kiszereléseket. Olvasszunk meg egy kis vajat vagy margarint, majd adjuk hozzá a zöldséget, ha szükséges pár korty vizet is. Fűszerezzük és fedő alatt hagyjuk lassan párolódni. Közben préselt fokhagymával ízesíthetjük. Ha lefőtt a leve és a zöldség is jó, az utolsó percekben adjuk hozzá a szószokat. A végén tegyük rá a kukoricás rántott halat és tálalásig fedjük le. Emiatt a hal zamatosabb lesz.
9 megjegyzés:
Nagyon bejön! Szívesen megkóstolnám...:-D
idevele. hal minden mennyiségben.
A halat (is) imádom! Jöhet :)
De régen ettünk már halat, nem is értem miért. Meggyőztél, hogy itt az ideje.
Finom lehet!Szép sárga lett a kukorica liszttől.
Kukoricás hal!!Bármikor, bármennyi jöhet! Nagyon nagyon szeretjük!
Ez a kukoricás bunda nekem is bejön, de én csirkével szoktam. Legközelebb kipróbálom hallal is. Nagyon guszta!
Nagyon guszta!
Érdeklődnék aki tudja, miért van az hogy elég sok bloggernél a bejegyzésre mutató linknél megjelenek, pl. Bianka nálad is.De megnlztem több helyen is így van.Nem értem...és egy kicsit most már idegesít, mert nem értem a kapcsolódást...
Mindenkinek köszönöm
Azt hiszem sikerült megoldani, valami visszamutató linket kellett bejelölni, hogy ne jelenjen meg :)
Megjegyzés küldése