Vastag póréhagyma – liszt – vaj – só – szerecsendió – bors – 2 dl főzőtejszín – füstölt kecskesajt – kruton
Vagy 3-4 dl alaplébe főzzük jó puhára a felkarikázott hagymákat. Pár karikát a szebb részéről hagyjuk díszítésre. A végén botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsük át. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Vajból és lisztből készítsünk egy rántást, adjuk hozzá, tegyük vissza a tűzre a végén öntsük fel a tejszínnel, majd rotyogtassuk át. Tálaláskor szórjuk meg füstölt sajttal, valamint krutonokat vagy bármilyen fajta levesbetétet is szervírozzunk hozzá.
16 megjegyzés:
Nagyon guszta lett!!!
Nézz majd be hozzám légyszíke:)))
Nagyon szeretjük mi is! Kecskesajttal még nem kóstoltuk, sima füstölttel szoktuk.
Nagyon finom lehet!!
Nagyon jól néz ki! :)
Ki kell próbálnom...nagyon bejön! Már most nagyokat nyelek...:D
Az egyik kedvenc levesem!:) Nem tudom megunni.
Nagyon guszta lett!
Nagggyon szeressem : ) !!!
Nyami :)
A hagymaleves is azon kevés ételek közé tartozik, ami eddig elkerülte a konyhámat.
De ez annyira jól néz ki, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez. :))
Isteni! Szép a fotó nagyon!
Finomságos lehet!Ki kell próbálnom!:-)
Jól esne most egy tányérral:)
Nagyon szépen köszönöm
Imádom a krémleveseket és ez nagyon finom lehet! :)
Finom biztos!
Ez is egy olyan étel, amire nem lehet nemet mondani. Klassz nagyon!
Nagyon szeretem a kremleveseket. Ugy megkostolnam :-)))).
Megjegyzés küldése