Ez a piskóta alapjáraton egy bögrés süti, csak megpróbáltam lemérni a hozzávalókat, hogy ne bögrés mennyiségeket írjak. Hiszen ahány ház annyi bögre :)
A teteje meg hirtelen ötlettől vezérelve alakult, mert egy hónapja ide-oda pakolászok egy majdnem üres mogyoróvajas üveget és úgy éreztem itt az idő helyet készíteni az újnak.
Tészta: 250g cukor – 1 kiskanál fahéj – 3 kanál vaníliás aroma – 150 g margarin – 3 db tojás – 500g liszt – 2 db sütőpor – 50 g kakaó – 1 kanál vaníliás cukor
Teteje: 100g fehércsoki – 100 g tejcsoki – 2 nagy kanál mogyoróvaj (darabos) – tej
A tésztához az összes hozzávalót elkeverjük. Az enyhén megolvasztott, de nem folyós margarinba keverjük a cukrokat, fahéjat, aromát, és a 3 tojást. Majd sorban a kakaóport, sütőport és lisztet. Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk (én olajjal szoktam), majd megszórjuk liszttel. Beletesszük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Azért a 40. perc környékén végezzünk tűpróbát, mert a tepsi méretétől és a sütőtől is függhet a sütési idő. Ha kész hagyjuk negyed órát hűlni, majd tegyük rá a csokis tetőt.
Egy kis tejben olvasszuk meg a két tábla csokit meg mogyoróvajat, majd kenjük a piskóta tetejére. Dolgozzunk gyorsan, elég hamar köt. Annyi tejet öntsük bele, hogy olvasztás után egy könnyű krémet kapjunk. Használhatunk ízlés szerint csak fehér vagy csak tejcsokoládét is.
A teteje meg hirtelen ötlettől vezérelve alakult, mert egy hónapja ide-oda pakolászok egy majdnem üres mogyoróvajas üveget és úgy éreztem itt az idő helyet készíteni az újnak.
Tészta: 250g cukor – 1 kiskanál fahéj – 3 kanál vaníliás aroma – 150 g margarin – 3 db tojás – 500g liszt – 2 db sütőpor – 50 g kakaó – 1 kanál vaníliás cukor
Teteje: 100g fehércsoki – 100 g tejcsoki – 2 nagy kanál mogyoróvaj (darabos) – tej
A tésztához az összes hozzávalót elkeverjük. Az enyhén megolvasztott, de nem folyós margarinba keverjük a cukrokat, fahéjat, aromát, és a 3 tojást. Majd sorban a kakaóport, sütőport és lisztet. Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk (én olajjal szoktam), majd megszórjuk liszttel. Beletesszük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Azért a 40. perc környékén végezzünk tűpróbát, mert a tepsi méretétől és a sütőtől is függhet a sütési idő. Ha kész hagyjuk negyed órát hűlni, majd tegyük rá a csokis tetőt.
Egy kis tejben olvasszuk meg a két tábla csokit meg mogyoróvajat, majd kenjük a piskóta tetejére. Dolgozzunk gyorsan, elég hamar köt. Annyi tejet öntsük bele, hogy olvasztás után egy könnyű krémet kapjunk. Használhatunk ízlés szerint csak fehér vagy csak tejcsokoládét is.
13 megjegyzés:
De szép süti lett!A kávémhoz most jöhetne is egy darab.Finom lehet a mogyoróvajjal a tetején.
Milyen jó ötlet a mogyoróvaj efféle felhasználása! Köszönöm, hogy benéztél a blogomra, örülnék Neked a követők között és szívesen cserélnék veled linket....:)))
Üdv,
Kutya és Konyha
Fincsi! elfogadnék belőle így ebéd után néhányat :)
Gyönyörű lett a süti is a fotó is,már csak meg kellen kóstolni:-)
Bianka! Bombasztikusan néz ki a sütid! No és a mogyoróvaj a tetejét... sóhajtok nagyokat :-DD
Egyszerű és nagggyon megenném!!
...de mindennek eljön az ideje:)
Szuper ötlet a mogyoróvajas-csokis réteg a tetején, szinte érzem az ízét a számban!
Szuper ötlet a mogyoróvajas-csokis réteg a tetején, szinte érzem az ízét a számban!
Mogyoróvaj? Bármikor!:) Nagyon jól néz ki ez a süti!
Ajjaj! Az ilyen süti bármikor levesz a lábamról!:))
Nagyon finom lehet, megkostolnam :-)))).
Ingredientele sunt minunate... cred ca-i un deliciu.
"Csak" ennyi : SZUPER !!!!!!
Megjegyzés küldése