A bucin nem változtattam, a receptet ITT találjátok.
Töltelék: fél kiló darál hús – 1 hagyma – fél paprika – 2-3 gerezd fokhagyma – 2 ujjnyi szalonna – só – bors – majoránna – cayen bors – oregano – pirospaprika – 1 kis doboz paradicsompüré – 1-2 kiskanál cukor
A szalonnát kockákra vágva zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és megdinszteljük. Belekeverjük a darált húst, megszórjuk fűszerekkel és belepréseljük a fokhagymát. Lassan rotyogtassuk, hogy a hús, levet eresszen és ne égjen oda, mert a sűrűség miatt nem lenne jó vizet adni hozzá. A fokhagymát és cayen borsot, lehet fokozatosan is adagolni, mivel nem mindenki szereti az erős ízeket. Inkább később pótoljuk, ahogyan az összes fűszert, ha szükségesnek érezzük. Amikor kész a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerinti cukrot. A cukor a paradicsom savasságát kompenzálja. VIGYÁZZ innen már nagyon könnyen leég és fröcsköl. Elég kb. 5 perc és kész. Érdemes végig fedő nélkül főzni, hogy a maradék nedvesség is elpárologjon.
A tésztát, most nem 9, hanem inkább 7 részre osztjuk, hogy több anyagot kapjunk zsömlénként, hiszen tölteni kell. Kezünkkel enyhén lapítsuk át és tegyünk bele egy bő kanál húst, majd óvatosan fogjuk össze a széleit és formázzunk bucit. A tapasztott részével tegyük a sütőpapíros tepsire. Újra kelesztjük (kb 25-30 perc). A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám- vagy lenmaggal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sütjük. A maradék húshoz másnap tésztát főzhetünk és kész is egy következő fogás



8 megjegyzés:
Gratula, ez egy jó ötlet.
Nagyon finom, laktató kis uzsonna lehet! Nagyon guszta!
Sőt, akár suliba is csomagolható:)
De szép lett! :)
Szeretjük nagyon!
Guszta, és nagyon finom!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Jól hangzik !
Megjegyzés küldése