10 dkg zabpehely (kis szemű) – 20 dkg rétes liszt – 5 dkg cukor – 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna – 1 púpozott mk. fahéj – 10 dkg margarin – 7,5 dkg méz – 3 marék dió
A mézet és a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A diókat egy klopfolóval nagyobb darabokra törjük, majd enyhén megpirítjuk és még melegen hozzáadjuk azt is. Kézzel jól összekeverjük, majd nedves kézzel nagyobb dió nagyságú golyókat formázunk, azt két tenyerünk között meglapítjuk. Furcsa érzés, mert olyan széteső tésztája van, de golyókészítés előtt a kezünkben egy kicsit gyúrjuk meg.
Tegyük sütőpapírra, és előmelegített sütőben 175 fokon, 12-15 percig süssük. Ha kész, vegyük ki és várjunk pár percet, hogy a puha keksz megdermedjen. Finom ropogós állagot kapunk. Férjem szerint ez a legjobb. Bevallom nekem is ez a kedvencem.
11 megjegyzés:
Ki fogom próbálni, nagyon tetszik!
Nagyon finom kérek szépen Bianka!
Nekem is tetszik, szerintem nálam is elkészül hamarosan! :)
Köszönöm ;)
Egyik nagy kedvencem a zabpelyhes keksz, de dióval még nem próbáltam! Isteni lehet!
Hívlak egy kis játékra... :-)
Nagyon guszta, de megennék most egy párat belőle....na jó, kettőt félretennék a reggeli kávémhoz:-)
Van zabpelyhem is, hozzá!:)
Szóval, azt mondod, hogy ez a legjobb? OK!:)
Mindenkinek köszi
Szepy igeeen :)
Nagyon finom lett, bár a formázáshoz nem volt türelmem, így más módszert alkalmaztam, ami hasonló kekszeknél már bevált. Köszönöm szépen a receptet!
No azt hiszem ez a nekem való :)))
Diót nem lehet kihagyni belőle? Nincs kedvem pucolni :))))
Megjegyzés küldése