Bár a panna cotta tejes alapú, de hasonló állagú az én kreálmányom is, így hírtelen nem tudnék nevet adni neki. Tudod az a joghurtos valami, mondtam a barátnőmnek is :) Emlékeztek még egy hete készítettem egy ribizlis joghurt TORTÁT. Annak alapján készítettem ezt is csak piskóta és átlátszó zselés tető nélkül. Így magában is imádom, valamint nagyon kellemes nyári vendégváró. Hidegen, majdnem olyan, mint egy fagyi. Üde és még diétás is.
3 joghurt – 2 kis doboz habtejszín (2-2 dl) – ízlés szerinti cukor (megint a maradék diabetikus befőző cukrot használtam) – 1 nagy tasak, étkezési zselatin (25g) – 1 barack – 2-3 marék meggy – csipet fahéj – vaníliás cukor A barackot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a meggyet kimagozzuk és félbe vesszük. 2 joghurtot egy edényben felmelegítünk, hozzáadjuk a nagy csomag zselatint, ízlés szerinti cukrot, fahéjat és vaníliás cukrot, majd forrásig melegítsük, de még véletlenül se forraljuk, mert akkor a zselé elveszíti kötő hatását. Hagyjuk kihűlni, de néha kavarjuk meg. Ha kihűlt vagy igencsak langyos, adjuk hozzá a megmaradt joghurtot a két kis doboz tejszínt (nem kell felverni) és gyümölcsöket. Óvatosan keverjük meg, hogy a gyümölcs ne törjön, majd öntsük a formánkba. Pár óra dermedés után óvatosan kiboríthatjuk. Ha szükséges a szélét egy vékony pengéjű késsel válasszuk el a formától.
3 joghurt – 2 kis doboz habtejszín (2-2 dl) – ízlés szerinti cukor (megint a maradék diabetikus befőző cukrot használtam) – 1 nagy tasak, étkezési zselatin (25g) – 1 barack – 2-3 marék meggy – csipet fahéj – vaníliás cukor A barackot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a meggyet kimagozzuk és félbe vesszük. 2 joghurtot egy edényben felmelegítünk, hozzáadjuk a nagy csomag zselatint, ízlés szerinti cukrot, fahéjat és vaníliás cukrot, majd forrásig melegítsük, de még véletlenül se forraljuk, mert akkor a zselé elveszíti kötő hatását. Hagyjuk kihűlni, de néha kavarjuk meg. Ha kihűlt vagy igencsak langyos, adjuk hozzá a megmaradt joghurtot a két kis doboz tejszínt (nem kell felverni) és gyümölcsöket. Óvatosan keverjük meg, hogy a gyümölcs ne törjön, majd öntsük a formánkba. Pár óra dermedés után óvatosan kiboríthatjuk. Ha szükséges a szélét egy vékony pengéjű késsel válasszuk el a formától.
13 megjegyzés:
Tök jó! Pont a napokban kívántam meg én is valami ilyesmi édességet :)
Nagyon jól néz ki!
Szívesen megkóstolnám:)
Biztos ugyanúgy szeretnénk, mint a Panna Cottát.
Csodásan néz ki,bár itt lenne előttem...
Ez nálunk is nagyon menő!
Szeressem nagyon :-)
Én is imádnám! Nagyon guszta!
Én is, én is szeretem .-)
Köszönöm :)
És be kell vallanom, hogy én ettem meg az egészet :)))
Imadom ajoghurtos gyimolcs zseleket (en igy nevezem oket), es amint te is irtad, a nyar tokeletes alkalom az ilyen tipusu desszertek keszitesere es persze a fogyasztasara is :-)))).
Nálunk is leginkább így készül, mezítlábasan:))
Guszta nagyon!
Már megint júúúúújjjjjj. Azt hiszem ez is sorra kerül, főleg hogy jött a forróság :))
Köszönöm mindenkinek :))))
Megjegyzés küldése