Egy újabb változat és egyből kettő. Azóta, hogy először készítettem, nagyon gyakori vacsoravendégünk. Gyorsan elkészíthető, és bár látványra egy semmiség, mert vékonyka, de annál tartalmasabb. Vagyis mi egynél többet nem bírunk egyszerre megenni. Szerintem még vendégvárónak is, nagy jó. Na nem Erzsébet királynőt várva, de egy haveri, sörözős, társasjátékos estére tökéletes.
Jelen esetben szalámis és virslis változat készült. Mennyiséget nem írok, mert függ az adagok számától. Viszont minden egyes adagra, két tortillát kell számolni.
Elsőként a virslis változat. Tegyük a serpenyőbe az egyik lapot, majd szórjuk meg reszelt sajttal, apróra vágott paprikával, uborkával, ugyancsak apróra szelt virslivel. A hagymát hosszan, vékonyan szálára tegyük rá vagy használhatunk póréhagymát is. Majd jöhet egy újabb adag sajt és mehet a tűzre. Ha az alsó tortilla lap szépen megpirult óvatosan fordítsuk meg, hogy ne essen szét, majd pirítsuk tovább. Mindkét alkalommal nyomkodjuk, hogy a lapok a sajt révén összetapadjanak. Ne röhögjetek ki, de én egy méretben megfelelő jénaival szoktam :)
A másikat ugyanígy készítsük, csak a szalámi darabokat hagyjuk egészbe, és fektessük a zöldségekre, mint egy pizzát. Mivel ketten ettük, fele-fele arányba megosztoztunk az ízekben :)
Jelen esetben szalámis és virslis változat készült. Mennyiséget nem írok, mert függ az adagok számától. Viszont minden egyes adagra, két tortillát kell számolni.
Elsőként a virslis változat. Tegyük a serpenyőbe az egyik lapot, majd szórjuk meg reszelt sajttal, apróra vágott paprikával, uborkával, ugyancsak apróra szelt virslivel. A hagymát hosszan, vékonyan szálára tegyük rá vagy használhatunk póréhagymát is. Majd jöhet egy újabb adag sajt és mehet a tűzre. Ha az alsó tortilla lap szépen megpirult óvatosan fordítsuk meg, hogy ne essen szét, majd pirítsuk tovább. Mindkét alkalommal nyomkodjuk, hogy a lapok a sajt révén összetapadjanak. Ne röhögjetek ki, de én egy méretben megfelelő jénaival szoktam :)
A másikat ugyanígy készítsük, csak a szalámi darabokat hagyjuk egészbe, és fektessük a zöldségekre, mint egy pizzát. Mivel ketten ettük, fele-fele arányba megosztoztunk az ízekben :)
20 megjegyzés:
Nagyon gusztusos!:) Még nem késztettem.
Már itt az ideje , hogy elkészítsem én is. Tudom nem nehéz, de valahogy mindig elmaradt!
Nagyon finom lehet!!!
Irtó guszta!!!! :)
Nemrég csináltam a régebbi változatú quesadilládat, és baromi finom lett :) De egynél több tényleg nem ment le!:)
Imádom:)
Ez az kaja nálam top listás!
Én is szoktam csinálni, olcsó, jó, laktató!
De finom lehet, még sosem készítettem, de itt az alkalom.
Én is csináltam már, de nem lett ilyen szép. :D
Ez vicces! Bianka, tudod mit ettem tegnap vacsira? Hát ezt :))) Én mondjuk az alsó lapra vékonyan fokhagymás tejfölt szoktam kenni, aztán jön a husi meg a sajt. És csak kézzel nyomom össze, hogy ne kelljen mosogatni annyit. Ja, és csöndben bevallom, hogy simán megeszek kettőt is :)
Nagyon guszta, finom, s gyors kaja. A tortilla-t is Te készítetted, vagy azt készen vetted?
Meggyőztél, muszáj lesz nekifogni és megcsinálni, mert még soha nem csináltam ilyent!
Köszönöm :)
Erinacea hű az is finom lehet
Hobbychef nem arra már nem vállalkoztam :)
Tetszik! Nagyon :)
Ez biztos nagyon fincsi!
Bianka!
Gondolatolvaso vagy! :)
Mar 2 napja meg van nyitva a gepemen az elso valtozat, hogy majd estere megcsinalom, de meg mindig nem sikerult tortillat vennem hozza. Ma megadtad a vegso lokest. :)
Szuper!! Én nem vagyok "Erzsébet királynő" akkor kaphatok belőle???:))
Gustoasa si cand e calda, cred ca-i un deliciu.
Megeszem én Erzsébet helyett is :))) Nagyon guszti !!!
Micsoda ízkombináció és látvány...alig kapok levegőt! :-DDD
Jaj, de jó! Tetszik
Megjegyzés küldése