2010. okt. 11.

Francia póréhagymaleves, füstölt kecskesajttal

Két napig szabin voltam és mivel férj dolgozott, így Palkóval minden de. átugrottunk apuékhoz. És ott főzőcskéztem és segédkeztem az ebéd elkészítésében. Egy nagy előnye van az ottani terepnek, hogy nagy a konyha és ők is szeretik a krémleveseket.

Vastag póréhagyma – liszt – vaj – só – szerecsendió – bors – 2 dl főzőtejszín – füstölt kecskesajt – kruton

Vagy 3-4 dl alaplébe főzzük jó puhára a felkarikázott hagymákat. Pár karikát a szebb részéről hagyjuk díszítésre. A végén botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsük át. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Vajból és lisztből készítsünk egy rántást, adjuk hozzá, tegyük vissza a tűzre a végén öntsük fel a tejszínnel, majd rotyogtassuk át. Tálaláskor szórjuk meg füstölt sajttal, valamint krutonokat vagy bármilyen fajta levesbetétet is szervírozzunk hozzá.

16 megjegyzés:

DebiGabi írta...

Nagyon guszta lett!!!
Nézz majd be hozzám légyszíke:)))

Adri írta...

Nagyon szeretjük mi is! Kecskesajttal még nem kóstoltuk, sima füstölttel szoktuk.
Nagyon finom lehet!!

Mary írta...

Nagyon jól néz ki! :)

Mézigörl írta...

Ki kell próbálnom...nagyon bejön! Már most nagyokat nyelek...:D

Ami írta...

Az egyik kedvenc levesem!:) Nem tudom megunni.
Nagyon guszta lett!

Tücsök Bogár írta...

Nagggyon szeressem : ) !!!

mandy tarragon írta...

Nyami :)

Szemi írta...

A hagymaleves is azon kevés ételek közé tartozik, ami eddig elkerülte a konyhámat.

De ez annyira jól néz ki, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez. :))

Dia írta...

Isteni! Szép a fotó nagyon!

Nelli írta...

Finomságos lehet!Ki kell próbálnom!:-)

családi tűzhely írta...

Jól esne most egy tányérral:)

Bianka írta...

Nagyon szépen köszönöm

egycsipet írta...

Imádom a krémleveseket és ez nagyon finom lehet! :)

Ottis írta...

Finom biztos!

Ildy írta...

Ez is egy olyan étel, amire nem lehet nemet mondani. Klassz nagyon!

Reka írta...

Nagyon szeretem a kremleveseket. Ugy megkostolnam :-)))).