Két napig szabin voltam és mivel férj dolgozott, így Palkóval minden de. átugrottunk apuékhoz. És ott főzőcskéztem és segédkeztem az ebéd elkészítésében. Egy nagy előnye van az ottani terepnek, hogy nagy a konyha és ők is szeretik a krémleveseket.
Vastag póréhagyma – liszt – vaj – só – szerecsendió – bors – 2 dl főzőtejszín – füstölt kecskesajt – kruton
Vagy 3-4 dl alaplébe főzzük jó puhára a felkarikázott hagymákat. Pár karikát a szebb részéről hagyjuk díszítésre. A végén botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsük át. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Vajból és lisztből készítsünk egy rántást, adjuk hozzá, tegyük vissza a tűzre a végén öntsük fel a tejszínnel, majd rotyogtassuk át. Tálaláskor szórjuk meg füstölt sajttal, valamint krutonokat vagy bármilyen fajta levesbetétet is szervírozzunk hozzá.
2010. okt. 11.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
16 megjegyzés:
Nagyon guszta lett!!!
Nézz majd be hozzám légyszíke:)))
Nagyon szeretjük mi is! Kecskesajttal még nem kóstoltuk, sima füstölttel szoktuk.
Nagyon finom lehet!!
Nagyon jól néz ki! :)
Ki kell próbálnom...nagyon bejön! Már most nagyokat nyelek...:D
Az egyik kedvenc levesem!:) Nem tudom megunni.
Nagyon guszta lett!
Nagggyon szeressem : ) !!!
Nyami :)
A hagymaleves is azon kevés ételek közé tartozik, ami eddig elkerülte a konyhámat.
De ez annyira jól néz ki, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez. :))
Isteni! Szép a fotó nagyon!
Finomságos lehet!Ki kell próbálnom!:-)
Jól esne most egy tányérral:)
Nagyon szépen köszönöm
Imádom a krémleveseket és ez nagyon finom lehet! :)
Finom biztos!
Ez is egy olyan étel, amire nem lehet nemet mondani. Klassz nagyon!
Nagyon szeretem a kremleveseket. Ugy megkostolnam :-)))).
Megjegyzés küldése