2010. ápr. 21.

Csirkés, zöldséges ragú „D”


Szeretem a könnyű, gyorsan elkészíthető ebédeket. Főleg, hogy egészségesek és testalkatunk szempontjából sem mellékesek. Tényleg pár perc és tálalhatjuk is a meleg finomságot a családnak.

Csirkemell – hagyma – paprika – paradicsom – 3-4 gerezd fokhagyma – só – bors – pirospaprika – majoránna – mirelit zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)

Készítünk egy pörkölt alapszerűt, de most nem vágunk alá szalonnát. Bár, ha valakinek nincs szüksége alaki odafigyelésre, vagy a család ragaszkodik hozzá, csak finomabb lesz tőle.
Egy kis olajon megdinsztelünk egy apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Megszórjuk borssal, majoránnával és pirospaprikával, majd felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Rotyogtassuk amíg kockákra vágjuk a csirkemelleket. Tegyük az alaphoz, majd adjunk hozzá sok préselt fokhagymát. Legyen egy kicsit állagra és ízre is, olyan mint egy brassói. Vagyis ne legyen sok leve és fokhagyma ízvilága dominánssá váljon.
Ha ¾-re megpuhult a hús, adjuk hozzá a zöldséget. A mirelit tartalma: sárgarépa, cukkini, póréhagyma, karfiol, bébi kukorica stb… volt

7 megjegyzés:

Dia írta...

Hihi, Én meg sült zöldséget csináltam hétvégén, ami hasonló lett!

Névtelen írta...

Egyszerű, és nagyszerűnek tűnik .. :)

Livi írta...

Nyami, kicsit alakítok majd a zöldségek összetételén és el is készítem szerintem ha lesz időm :)

Niki írta...

Nagy szines tavaszias,kis ligh-tos,és vidám...kedvem lenne megenni:)

Niki írta...

light-os akart lenni:)Bocsika)))))

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Most pont ilyen ebédre van szükségünk, én is viszem a receptet.:))

Bianka írta...

Köszönöm Lányok
Gizi remélem ízleni fog :)