Életemben először készítettem és nem utoljára. Nagyon finom, laktató és könnyen elkészíthető. Egy probléma van vele, hogy maga a sütése életveszélyes, ha van azbesztruhátok akkor fel kell venni :) Bár elég, ha végig egy fedőd használunk pajzsként.
Kacsamáj – libazsír (vagy bármilyen fajta)
Ugye dőzsölünk az alapanyagokban :) Az a lényeg, hogy annyi zsírt olvasszunk fel, hogy sütés közben ellepje a májat. Felhasználás előtt a májat csepegtessük le, majd papírtörlővel itassuk jól fel. Nem kell sózni. A zsírt olvasszuk fel, majd óvatosan tegyük bele a májat és fedjük le. Ha már nagyon pattogna és úgy érezzük, hogy a fedő is lerepül, akkor vegyük kisebbre a hőfokot. A kacsamájnak nem kell sok idő, mert minél többet sütjük annál jobban keményszik. Pár perc minkét oldala. Mikor megforgatjuk akkor is vegyük kisebbre a tüzet, hogy ne fröcsköljön szét. Ha végeztünk a májat helyezzük egy tűzálló tálban, vagy ami bírja a forróságot és öntsük rá a zsírt. Hagyjuk hűtőben pihenni, dermedni, majd friss kenyérrel, sóval, hagymával fogyasszuk.
21 megjegyzés:
vacsorára bevállalnám
Megalike:D
Nagyon szépen sikerült!
Nekem sikerült totálisan kiszárítanom:D
Nagyon szeretem, ajánlom hozzá a hagyma lekvárt, isteni finom vele!
Hát szabad így kínozni egy kismamát??? :-)
Hú, ez fenséges!
Hú Bianka,az a tálalás,úgy tökéletes ,jöhetne is:-)
Nagyon jól néz ki..van még?
:)
Összefutott a nyál a számban!Annyira finom lehet!A mamám de sokszor készített ilyent, házi kacsából.:-)
Nagyon finom lehet!!
Hú mekkorát nyeltem most... Mind megenném :)
Imádnám!...
Ez tényleg dőzsölés, imádom mindkét madár(kacsa, liba) máját. Na jó, időnként a csirkemájra is "ráfanyalodom". Ma épp azt vettem. Őszintén mondva szívesebben enném a kacsamájat lila hagymával, csípős paprikával és paradicsommal. Nem maradt egy kis adag?
Csodálatos vacsorára, reggelire.
Nagyon szép lett!:)
Nálunk is nagy kedvenc.
Hmmm, bármikor bevállalnám! Csodás!!
Ez csodálatos, nagyon finom étek!
Tetszik nagyon, és a tálalásod is nagyon szép, hangulatos.
Nagyon guszta!! Imádom a kacsamájat, most jól is esne egy-két szeletke.:)
Húúú de szerencséd, hogy éppen most rontottam el valamivel a gyomrom :)
Még van ha kér valaki :)
Én jelentkeznék :) Nálunk Apukám szokta csinálni, téli kaja :)
Megjegyzés küldése