2011. márc. 24.

Libazsírban sült kacsamáj



Életemben először készítettem és nem utoljára. Nagyon finom, laktató és könnyen elkészíthető. Egy probléma van vele, hogy maga a sütése életveszélyes, ha van azbesztruhátok akkor fel kell venni :) Bár elég, ha végig egy fedőd használunk pajzsként.

Kacsamáj – libazsír (vagy bármilyen fajta)

Ugye dőzsölünk az alapanyagokban :) Az a lényeg, hogy annyi zsírt olvasszunk fel, hogy sütés közben ellepje a májat. Felhasználás előtt a májat csepegtessük le, majd papírtörlővel itassuk jól fel. Nem kell sózni. A zsírt olvasszuk fel, majd óvatosan tegyük bele a májat és fedjük le. Ha már nagyon pattogna és úgy érezzük, hogy a fedő is lerepül, akkor vegyük kisebbre a hőfokot. A kacsamájnak nem kell sok idő, mert minél többet sütjük annál jobban keményszik. Pár perc minkét oldala. Mikor megforgatjuk akkor is vegyük kisebbre a tüzet, hogy ne fröcsköljön szét. Ha végeztünk a májat helyezzük egy tűzálló tálban, vagy ami bírja a forróságot és öntsük rá a zsírt. Hagyjuk hűtőben pihenni, dermedni, majd friss kenyérrel, sóval, hagymával fogyasszuk.

21 megjegyzés:

4Gyerek írta...

vacsorára bevállalnám

Vica írta...

Megalike:D

Dió Bisztró írta...

Nagyon szépen sikerült!

Nekem sikerült totálisan kiszárítanom:D
Nagyon szeretem, ajánlom hozzá a hagyma lekvárt, isteni finom vele!

Dia írta...

Hát szabad így kínozni egy kismamát??? :-)

Szemi írta...

Hú, ez fenséges!

Ditta tortái írta...

Hú Bianka,az a tálalás,úgy tökéletes ,jöhetne is:-)

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki..van még?
:)

Nelli írta...

Összefutott a nyál a számban!Annyira finom lehet!A mamám de sokszor készített ilyent, házi kacsából.:-)

Citromhab írta...

Nagyon finom lehet!!

Praliné Zsuzsi írta...

Hú mekkorát nyeltem most... Mind megenném :)

Ami írta...

Imádnám!...

Hobbychef írta...

Ez tényleg dőzsölés, imádom mindkét madár(kacsa, liba) máját. Na jó, időnként a csirkemájra is "ráfanyalodom". Ma épp azt vettem. Őszintén mondva szívesebben enném a kacsamájat lila hagymával, csípős paprikával és paradicsommal. Nem maradt egy kis adag?

Mary írta...

Csodálatos vacsorára, reggelire.
Nagyon szép lett!:)

Vali írta...

Nálunk is nagy kedvenc.

TkT írta...

Hmmm, bármikor bevállalnám! Csodás!!

Éva írta...

Ez csodálatos, nagyon finom étek!

Kati írta...

Tetszik nagyon, és a tálalásod is nagyon szép, hangulatos.

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Imádom a kacsamájat, most jól is esne egy-két szeletke.:)

Viki írta...

Húúú de szerencséd, hogy éppen most rontottam el valamivel a gyomrom :)

Bianka írta...

Még van ha kér valaki :)

Zsiri írta...

Én jelentkeznék :) Nálunk Apukám szokta csinálni, téli kaja :)