Egy csomag leveles tészta – fél kiló pulyka vagy más máj – só – bors – majoránna – 3-4 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – tojás
A májat megtisztítjuk és nem vastagságában, hanem széltében kettévágjuk. Ha csirke, akkor nem kell, mert az nem olyan nagy kiterjedésű. Hiedelemmel ellentétben a pulyka májat előre is be lehet sózni nem lesz kemény. Besózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával. A szalonnát apróbb kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A húsát kivéve a visszamaradt zsírban kérget sütünk a májra.(Életveszélyes művelet, nagyon fröcsköl, tetővel védekezzünk, és az edényt tegyük félre pár másodpercre, ha meg akarjuk fordítani májat) Majd hagyjuk állni, míg jó vékonyra nyújtjuk a tésztánkat. Téglalapokat vágunk és ráteszünk egy májat, szalonnát, vékony szeletekre vágott hagymát, behajtogatjuk és megkenjük tojással. Mindenki ízlése szerint csomagolhatja. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Nos, nekem a tojás résznél egy kis bibi támadt, mivel bevásárlás előtt álltunk elfogyott a tojás így egy ecsettel, a szalonna zsírjával kentem be. Isteni lett, csak emiatt nem lett olyan szép fényes és roppanós.
5 megjegyzés:
Látom neked is bejön a leveles tészta-máj párosítás!:)Nagyon fincsi4:)
Nagyon guszta lett! Szeretem a csirkemájat de még így nem próbáltam készíteni pedig finom lehet?
Gusztusos lett nagyon!:)
Köszönöm
Jujj, de finom.
Megjegyzés küldése