Nem szokásom egy poszton belül saját ételemet agyonajnározni, pl. hogy isteni, fenséges, de most bocsássatok meg nekem, ez mennyei lett. Az első falat után férj is megjegyezte, hogy ez…., máskor is készíthetem, ha lehet már jövő héten :) Szerintem is jobb mint a hagyományos brassói. 0,5 kg tarja – 2 nagy hagyma – 1 paprika – 1 paradicsom – 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – pirospaprika – 2 ujjnyi szalonna – 5-6 szem nagyobb burgonya
Egy edényben zsírjára sütjük az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a közepesen vékony szeletekre szelt hagymát (nem apróra), nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot. Kb. két perc múlva mehet bele a felkockázott hús. Az egészet fehéredésig pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek. Bőségesen szórjuk meg borssal, majoránnával, egy fél kanál pirospaprikával és ízlés szerinti sóval. Belepréseljük a fokhagymákat és az egészet átkeverve átöntjük egy tepsibe és meglocsoljuk egy fél bögre vízzel. Úgy válasszunk tepsit, hogy a végén a burgonya is beleférjen. 180 fokos sütőben lefedve kb. 1-1,5 órán át pároljuk, míg a hús épp, hogy megfőtt. Fél óránként érdemes átkeverni és megkóstolni, hogy kell-e még bele valami, vagy milyen állapodban van a hús. Meghámozzuk a burgonyát, majd nagyobb kockákra vágjuk és nyersen hozzákeverjük a húshoz. Negyed óráig fedő alatt majd nélküle készre sütjük. Ha a negyed óra után még nem puha a burgonya nem baj, a végére kész lesz. A legvégén a hőmérsékletet is megemelhetjük, hogy szépen megpiruljon. A tepsis képen még a nyers verzió látható.
Egy edényben zsírjára sütjük az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a közepesen vékony szeletekre szelt hagymát (nem apróra), nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot. Kb. két perc múlva mehet bele a felkockázott hús. Az egészet fehéredésig pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek. Bőségesen szórjuk meg borssal, majoránnával, egy fél kanál pirospaprikával és ízlés szerinti sóval. Belepréseljük a fokhagymákat és az egészet átkeverve átöntjük egy tepsibe és meglocsoljuk egy fél bögre vízzel. Úgy válasszunk tepsit, hogy a végén a burgonya is beleférjen. 180 fokos sütőben lefedve kb. 1-1,5 órán át pároljuk, míg a hús épp, hogy megfőtt. Fél óránként érdemes átkeverni és megkóstolni, hogy kell-e még bele valami, vagy milyen állapodban van a hús. Meghámozzuk a burgonyát, majd nagyobb kockákra vágjuk és nyersen hozzákeverjük a húshoz. Negyed óráig fedő alatt majd nélküle készre sütjük. Ha a negyed óra után még nem puha a burgonya nem baj, a végére kész lesz. A legvégén a hőmérsékletet is megemelhetjük, hogy szépen megpiruljon. A tepsis képen még a nyers verzió látható.
25 megjegyzés:
Nagyon guszta lett, és elhiszem hogy nagyon finom! Szoktam csinálni, de még tepsiben nem próbáltam, de majd fogom!:-)
összefutott a számban a nyál! ez valóban fenséges lehetett!
ki fogom próbálni.
Isteni lehet így elkészítve:) acsoráztam már, de még meg tudnám kóstolni ezt is, és milyen rég volt brassói nálunk.
bizisten nem vagyok terhes, de a háttérben kandikáló uborkáidat megkívántam. nagyon. saját? van itt róla recept a blogon?
(ismét van egy zsák gyönyörű uborkám)
Nagyon guszta és finomnak néz ki!
Jó ötlet és nagyon guszta! :)))
Jól összesültek az ízek! Jól illik hozzá az a háttérből kikandikáló savanyú uborka :)
Tepsiben én sem készítettem, de ma ez esz az ebéd, csak pulykából. Annyira guszta!
Guszta nagyon látszik, hogy jól megvan sülve! :)
Meg van mi lesz holnap az ebéd! Köszönöm Bianka az ötletet.:)
Még sosem ettem brassóit, de csodásan hangzik.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
O mancare tare buna. pup!
Ezt a receptet elkértem....
Köszönöm a receptet,mert gyakran készítek brassóit,de ez megkönnyiti az életet a konyhában.Külön szoktam a húst elkészíteni,majd megsütni a krumplit és összeöntve még egy ideig sütni.
Nagyon szeretem a brassóit, de így fogom legközelebb elkészíteni. Nagyon tetszik így.Köszönöm.
Nagyon jól néz ki!🙂
Burgonyát,kicserélem csicsókára,vagy zellerre . Úgy is Isteni .
Elkészítettem isteni finom lett Mindenkinek ajánlom! 🙂🙂
A brassóiban nincs vöröshagyma, de sebaj, ez is egy finom pörköltféle
A család nagy kedvence lett! Imádjuk!
Nagyon tetszik, ezért a hétvégén elkészítem.
Nem vagyok biztos benne hogy a krumplinak elég ennyi idő. Szerintem félig meg kell főzni előtte,mielőtt berakod a tepsibe.
Én már régóta készítem ezt csak a húst félpuhara főzöm majd ekkor keverem a krumplival ,így nem kell közben kavargatni
Én ma fogom elkészítési.2022.07.21.
Megjegyzés küldése