Az utóbbi napok kánikulájában nem kívánom a főtt kaját.
Inkább csak salátát és gyümölcsöt ennék. Bár a férjem salátás, de tekintettel
rá, gyorsan összedobtam egy férfiasabb kánikula vacsorát. Az a jó benne, hogy
öt perc alatt kész van. Előre is dolgozhatunk, hiszen a csirke mellett érdemes strandolás
előtt bepácolni, ami ugyancsak nem egy nagy munka. És így hazaérve, fürdőruhában
kis is süthetjük :D
Mindenki azzal fűszerezi a húst, amivel csak akarja és azt
tesz bele, amit csak akar, de azért
leírom a mi változatunkat.
1 csirkemell – 1 gerezd fokhagyma – olaj – paradicsom –
uborka – lila hagyma – saláta – mustár – majonéz – sajt
A csirke mellett vékonyabb szeletekre vágjuk, majd a
fűszerrel és préselt fokhagymával elkevert olajba sütésig pácoljuk. A
serpenyőbe vagy a sütésre szánt edénybe, már nem kell zsiradék, mert elég, ami
lecsepeg a húsról. Akkor finom, ha szép aranybarna és kezd kérget képezni. Ne
szárítsuk ki. Mivel 37 fokban nem kapcsolom be a sütőt, bolti sajtos bagettet
vágtam ketté. Rátettem egy sor uborkát, paradicsomot, hagymát, sajtot, mustárt,
majonézt rá a húst, salátát és a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése