2012. aug. 5.

Mascarpones-citromos piskóta


Meleg, meleg, meleg…. Ha bekapcsolnám a sütőt elolvadnék, így igyekszem, olyan fogásokat készítek, amik megkímélnek az izzadástól :). Bár ha lehetne, most a konyha egész területét kerülném. De íme, egy remek desszert, ami nem csak gyorsan összedobható, de ízlelőbimbóinkat is hűsíti. Ötletként nyaraláskor is elkészíthetjük, vagy éppenséggel egy kempingben… 
Egy csomag babapiskóta (kb. 3,5 sor) – 500 g mascarpone – 250 g tejföl – 2 dl habtejszín – 2 citrom – 2 lime – 2 vaníliás cukor – ízlés szerinti cukor (nálam 3 kanál xilit) – 1 zselatin fix

Annyira egyszerű, hogy… de tényleg az összes hozzávalót beletesszük egy edénybe és a robotgéppel összekeverjük. Ha nincs robotgép, keverhetjük kézzel is, csak vegyünk fel egy kicsit nagyobb fokozatot. A citrom és lime levét, valamint a két citrom héját használjuk fel. A tejszínt nem kell felverni! Egy őzgerincet vagy tetszés szerinti tálat, formát vonjuk be fóliával. Ha nyaralunk és nincs ne szenvedjünk vele, ha odatapadna kanállal tálaljuk. Kenjünk egy réteg krémet – nos én ezt elfelejtettem, de nekem így jobban tetszik mert látszik a piskóta – jöhet rá a piskóta, krém piskóta és addig folytassuk, amíg a formánk vagy a krémünk engedi. A legvégén jövendőbeli talpként a babapiskótával zárjuk. Tegyük hűtőbe. Érdemes minimum egy fél napot, de  legjobb, ha egy napot pihentetjük.


4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Mit nem adnék most egy szeletkéért?:-)) Nagyon finom lehet!

Liza írta...

Nagyon tetszik és gyönyörű!

Böbe írta...

Nagyon guszta! Egy szeletkét el nasiznák most:))

Szemi írta...

Ez csodásan néz ki, nagyon finom lehet. Nálunk is ilyen az ideális nyári süti.:))