Meleg, meleg, meleg…. Ha bekapcsolnám a sütőt elolvadnék, így
igyekszem, olyan fogásokat készítek, amik megkímélnek az izzadástól :). Bár ha
lehetne, most a konyha egész területét kerülném. De íme, egy remek desszert,
ami nem csak gyorsan összedobható, de ízlelőbimbóinkat is hűsíti. Ötletként
nyaraláskor is elkészíthetjük, vagy éppenséggel egy kempingben…
Egy csomag babapiskóta (kb. 3,5 sor) – 500 g mascarpone – 250 g tejföl
– 2 dl habtejszín – 2 citrom – 2 lime – 2 vaníliás cukor – ízlés szerinti cukor
(nálam 3 kanál xilit) – 1 zselatin fix
Annyira egyszerű, hogy… de tényleg az összes hozzávalót beletesszük
egy edénybe és a robotgéppel összekeverjük. Ha nincs robotgép, keverhetjük
kézzel is, csak vegyünk fel egy kicsit nagyobb fokozatot. A citrom és lime
levét, valamint a két citrom héját használjuk fel. A tejszínt nem kell
felverni! Egy őzgerincet vagy tetszés szerinti tálat, formát vonjuk be
fóliával. Ha nyaralunk és nincs ne szenvedjünk vele, ha odatapadna kanállal
tálaljuk. Kenjünk egy réteg krémet – nos én ezt elfelejtettem, de nekem így
jobban tetszik mert látszik a piskóta – jöhet rá a piskóta, krém piskóta és
addig folytassuk, amíg a formánk vagy a krémünk engedi. A legvégén jövendőbeli
talpként a babapiskótával zárjuk. Tegyük hűtőbe. Érdemes minimum egy fél napot,
de legjobb, ha egy napot pihentetjük.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta! Mit nem adnék most egy szeletkéért?:-)) Nagyon finom lehet!
Nagyon tetszik és gyönyörű!
Nagyon guszta! Egy szeletkét el nasiznák most:))
Ez csodásan néz ki, nagyon finom lehet. Nálunk is ilyen az ideális nyári süti.:))
Megjegyzés küldése