Aputól tanultam a receptet. Isteni könnyű nyári estékre, vendégvárásra. Bár már nincs nyár egy finom borocska mellett a téli estéket is megbolondíthatjuk. Nem csak finom, de színeiben is szemet kápráztató.
Mivel a padlizsán héját is felhasználjuk, érdemes jól megmosni. Ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd besózzuk és 10 percig pihentetjük. Általában azért van szükség erre a folyamatra, hogy megelőzzük a kesernyés ízét. Ha letelt az idő letöröljük, egy kis olíva olajjal bedörzsöljük és mindkét oldalon, serpenyőben már olaj hozzáadása nélkül, nagy lángon gyorsan megpirítjuk. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre szeljük, majd a padlizsánra helyezzük. Utána vékony hagymakarikát, feta sajtot és paradicsomot teszünk rá. Érdemes ebben az esetben mindig karakteres ízű sajtot vagy túrót használni. Végül vékonyra vágott bazsalikommal díszítjük. Az egészet meglocsoljuk egy kis olíva olajjal, majd hidegre tesszük 2-3 órára. Az avokádót és fetát más alapanyaggal is helyettesíthetjük (pl. füstölt vagy sózót hallal, sonkával, zöldségekkel...). Pirítós barna kenyérrel vagy magában fogyasszuk. Az a jó ebben az ételben, hogy teljesen az ízlésünkre és fantáziánkra van bízva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése