Már többször írtam, a tarja mellett az oldalas a másik kedvenc
húsom. Nem tudom megunni. Főleg ha omlós ropogós és jó szaftos. Ez a recept is
hirtelen ötlettől vezérelve született. Még a múlt heti túrófánkhoz vettem
szamócalekvárt, ami nem fogyott el és magányosan, árválkodott a hűtőben. Nagyon
égette a kezem, hogy húson is kipróbáljam. Így született ez a recept….
Egy nagy darab húsos oldalas (személyenként minimum 3 csont) –
húsfűszer – 1 hagyma – 1 paprika – 3-4 db fokhagyma – 3 kanál lekvár
Az oldalast darabokra vágjuk, majd húsfűszerbe forgatjuk. Nincs semmi
különleges ízesítés. Nevetségesnek tűnhet, de nekem jelen pillanatban csak
fasírtfűszerem volt itthon és abba. Körbeszórtam a négybe vágott hagymával,
paprikával és fokhagymával. A lekvárt „ megolvasztjuk”, hogy ecsettel jól
kenhető legyen. Fél perc mikróban. Lefedjük, majd 180 fokos sütőben elkezdjük
sütni (1,5 óra). Ahányszor fordítunk rajta, lekenjük az éppen felfelé néző oldalát.
Legvégén mindig a húsos felével sütöm készre már fedő nélkül. Olyankor felveszem
240 fokra a hőmérsékletet és még kenek rá egy jó adaggal.
1 megjegyzés:
Ha a méz jól passzol a sült csirkéhez, akkor a lekvár is jól megy a sült oldalashoz... Nagyon ígéretes a végeredmény!
Megjegyzés küldése