Hogyan szeretjük mi? Pirosan!
Még tinédzser koromban úgy tanultam meg a borsófőzelék receptjét, hogy szüleim mindig pirospaprikát és egy kis paradicsompürét is adtak hozzá. Meg habarással és nem rántással. Érdemes kipróbálni.
1/2 - 3/4 kiló mirelit borsó (a télre tekintettel) – 1 fej hagyma – 1 paprika – 2 gerezd fokhagyma – fél paradicsom – só – bors – pirospaprika – majoranna – paradicsompüré – olaj – cukor + 2 cm kolbász
A hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot megdinsztelem. Adok hozzá egy kis pirospaprikát, majorannát, borst, majd felengedem egy kis vízzel, és hagyom, hogy fortyogjon magában vagy öt percet. Majd hozzáadom a borsót és sózom vagy ételízesítőzőm. A végén egy púpozott kiskanál paradicsompürével megbolondítom és savassága miatt ízlés szerint cukrozom. Majd behabarom és még rottyantok rajta egyet. Sült debrecenivel vagy bármilyen feltéttel tálalhatjuk is.
+ már fél éve csak az íze kedvéért kb. 2 cm száraz füstölt kolbászt is belefőzők, amitől ne tudjátok meg milyen zamata lesz :)
Még tinédzser koromban úgy tanultam meg a borsófőzelék receptjét, hogy szüleim mindig pirospaprikát és egy kis paradicsompürét is adtak hozzá. Meg habarással és nem rántással. Érdemes kipróbálni.
1/2 - 3/4 kiló mirelit borsó (a télre tekintettel) – 1 fej hagyma – 1 paprika – 2 gerezd fokhagyma – fél paradicsom – só – bors – pirospaprika – majoranna – paradicsompüré – olaj – cukor + 2 cm kolbász
A hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot megdinsztelem. Adok hozzá egy kis pirospaprikát, majorannát, borst, majd felengedem egy kis vízzel, és hagyom, hogy fortyogjon magában vagy öt percet. Majd hozzáadom a borsót és sózom vagy ételízesítőzőm. A végén egy púpozott kiskanál paradicsompürével megbolondítom és savassága miatt ízlés szerint cukrozom. Majd behabarom és még rottyantok rajta egyet. Sült debrecenivel vagy bármilyen feltéttel tálalhatjuk is.
+ már fél éve csak az íze kedvéért kb. 2 cm száraz füstölt kolbászt is belefőzők, amitől ne tudjátok meg milyen zamata lesz :)
10 megjegyzés:
Anyu is pirosan készíti csak paradicsom nélkül :)
Nagyon guszta!!!
Én teljesen máshogy csinálom....bár régen csináltam, franc se tudja mit tettem bele. A kicsi fiam utálja a borsót, semmit se eszik meg ami zöld. :-(
De a paradicsomot szereti, így egy próbát megér....
Ilyenről még nem is hallottam, de istenien néz ki!
En is pirosan keszitem, de fokhagyma es paradicsom nelkul. Volt ido, amikor Barni minden nap megette volna... kedvence.
Köszönöm!
Tényleg egy próbát megér. Örülök, hogy sokan szeretik pirosan :)
Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de új a fejléced?
Jah, és szeretem a borsófőzeléket. Édesen, és ez a kis helyeske rajta... Imádnivaló!:)
Szepyke nem új
ugye-ugye anélkül a kolbász nélkül nem ér semmít :)
Mi is pirosan készítjük, de nem paradicsommal. Nagyon guszti!
Na végre megtaláltam! Mikor olvastam nagyon megtetszett ez a recepted! tegnap egy csomó helyen megnéztem és nem találtam, pedig ezt akartam ebédre. Most már féltve fogom őrizni.
Anikó remélem ízleni fog, ha elkészítetted kérlek írd meg milyen lett :)
Megjegyzés küldése