100 g sótlan egész mandula – 15 g kókuszreszelék – 500g darált háztartási keksz – 200g margarin – 200g cukor – 100g kakaó – 1 kiskanál fahéj – 2 dl főzött fekete kávé – 2 vaníliás cukor vagy egy negyed kis üveg van. aroma (dr. Oetker 38ml kiszerelés) – ízlés szerinti rum (egy fél kis, dr. Oetker üveggel tettem bele) – kész csokoládé forgács (ha nincs, akkor hideg táblás csokoládéból késsel vagy reszelővel készítsünk)
Az elkészítése tényleg egyszerű. A mandulát egy serpenyőben előpirítjuk. Minden hozzávalót egy tálban elkeverünk. Dolgozhatunk kézzel is. A margarint olvasszuk meg, valamint a masszához tegyünk még 3 kanál kókuszreszeléket, hogy belsőleg is kapjon kókuszos ízt.
Vegyünk a kezünkbe egy nagyobb dió nagyságú adagot és tegyünk a közepébe egy mandulát, majd formázzuk és forgassuk a kókuszreszelékbe vagy csokoládé forgácsba. Tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy dermedjen és állagra és ízre érjen össze.
2010. aug. 4.
Mandulás kókuszos és csokis golyó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Egye fene: mindkettőből kérek :-))) Rábeszéltél :-))
Nagyon guszták!
Takarosak!:)
Eszembe juttattad általános iskolai élményemet, amikor az egész osztály elment az egyik osztálytársunkhoz, és iskolai bulira több száz kókuszgolyót készítettünk. Jó móka volt. Finom, és rém egyszerű megcsinálni.
Jöhet! :)
Mielőtt még Vikivel együtt befalnátok az összeset én is itt vagyok!!!!
Imáááádom!!! :))
Köszi
Ok-OK még van elég nagy adaggal sikerült golyózni :))))
Esetleg cserélhetünk ??
Nagy kedvenc! És az a jó benne, hogy a gyerekek a munka nagyját el is végzik...:))
Guszták nagyon!
Nagyon ,nagyon guszták!
De guszták!!!
Kérek, kérek!
Mindegyikből! :)
Megjegyzés küldése