Másfél arasznyi karaj – ugyanannyi kolbász (ízlés szerint csípős vagy csemege, de ne legyen nagyon száraz) – húsfűszer – 6 gerezd fokhagyma – 1 nagy paprika – 1 nagy hagyma
A húsban egy szép hosszú éles késsel készítünk egy lukat. Egy vastag fakanállal tágítsuk. Ha antitalentumok vagyunk és félünk, hogy inkább a kezünket nyársaljuk fel a hentes is elkészíti nekünk. Beleigazítjuk a kolbászt, amit érdemes előtte beolajozni, hogy jobban csússzon. Azt tudni kell, hogy a hús össze fog menni, így egy darabka kolbász ki fog majd lógni, de az a legjobb rész, amikor szépen megpirul :)
A külső részét jól dörzsöljük be húsfűszerrel és tegyük egy kiolajozott vagy zsírozott tepsibe. Vegyük körbe a fokhagymával, a négybe vágott hagymával és ugyancsak négybe vágott nagy paprikával. Locsoljuk meg a tetejét is zsiradékkal, hogy a fedő ne ragadjon hozzá. Öntsünk hozzá egy kis vizet, majd fóliázzuk be és 180 fokon bő másfél órát hagyjuk párolódni. Közben legalább egyszer fordítsuk meg. Óvatosan a fólia alól kicsapó párával. Majd vegyük le a takarást és süssük készre, de mindig locsoljuk, hogy ne száradjon ki.
Melegen körettel, vagy hidegen, hidegtálon is tökéletes étel.
12 megjegyzés:
Jaj, de nagyon szép lett!
Valóban gyönyörű! És csak elképzelni tudom, milyen finom! :)
Bianka! Ez ZSE-NI-Á-LIS!!! És, ahogy az a kolbász kikandikál...ajajjjjajjj :-D
Hogy en ezt hogy szeretem! Leginkabb hidegen, valamilyen majonezes salataval! Gyonyoru lett!
Nagyon szép,és felettébb finom,imádom!!
Ajaj...
Megint beletaláltál!
Imádom, és az ubikra teljesen rágerjedtem! :D
Minunat arata. Si eu am o reteta asemanatoare. Week-end minunat!
Nagyon guszta! Elég rég készítettem!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nagyon szeretem:)
Kívánatos nagyon. Kérek
Az egyik kedvencem, hidegen nagyon szeretem majonézes salátával.:-)
Megjegyzés küldése