2012. jún. 5.

Babos, kolbászos mozzarellás pizza, fűszeres pizzatésztával

Ha pizza, akkor házi, bár ha sietős, akkor a rendelőset sem vetem meg. Az az igazság, hogy bármilyen feltéttel és bármilyen mennyiségben jöhet. Nem csak én vagyok ezen a véleményen, de közvélemény kutatás végezve a környezetem is hasonló kép vélekedik. Ha barátokat várunk, vagy csak úgy traccspartit szervezünk egy pizzával, vagy pizza falatokkal a csillagokat is lehozhatjuk az égről.

Száz éves pizza receptemet és pizza krémemet ITT találjátok, csak ezt használom, így bevált recept. Gyakran fűszerezem, hogy különlegesebb ízt érjek el. Jelen esetben egy kevés oregánó, petrezyelyem és metélőhagyma került bele. De mehet bele fokhagyma, majoránna vagy amit csak akarunk.

Feltét: 1 nagyobb hagyma – 1 bab konzerv – 2 csomag mozzarella (nagyobb egész) – 1,5 arasznyi kolbász – 3 ujjnyi sajt

Elkészítjük a fent említett linken lévő pizza tésztát és krémet. Dagasztásnál adjuk hozzá a fűszereket.
Amikor megkelt nyújtsuk ki és fektessük el a sütőnk legnagyobb tepsijébe (amit alapjáraton adnak hozzá) kenjük meg a pizza krémmel, szórjuk meg a vékony szeletekre vágott hagymával, kockákra vagy karikára vágott kolbásszal, fektessük el rajta a vékony szeletekre szelt mozzarellát, jöhet rá a bab, reszelt sajt, majd 180 fokon süssük készre.

Nincsenek megjegyzések: