Főnöknőmtől kaptam ezt a remek és annál egyszerűbb receptet. Alapjáraton egy sima bögrés mákos, amit
gyakran lekvárral tálalnak, vagy kettévágva megtöltenek, de nekem jobb ötletem
támad. Elővettem egy karalábévájót, krátereket formáztam és így töltöttem meg
ízlés szerinti lekvárral. Zila forma ala Bianka
10 dkg vaj – 2 tojás – 1 sütőpor – 2 vaníliás cukor – 1 bögre cukor
(én csak ¾ tettem és szerintem bőven édes volt) – 1 bögre darált mák – 1 bögre
liszt – 1 bögre tej – lekvár – porcukor
A vajat enyhén megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojást, cukrokat, majd
sorban a többi hozzávalót. Ugye nem ördöngösség. Robotgéppel két perc alatt
összedolgoztam. Kikenünk-lisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk egy közepes
(32x22cm) tepsit. Beleöntjük a masszát, majd 180 fokos előmelegített sütőben
készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, fordítsuk meg a piskótánkat, mert az alja szép sima,
jelöljük be a kockákat, majd minden egyes kockánk közepét vájjuk ki
karalábévájóval. Töltsük meg lekvárral és tálalhatjuk is. Jelen esetben
felváltva, egyikbe eper, másikba ribizli lekvár került. Érdemes porcukorral is megszórni, de a kép
készítésekor még nem történt meg :)
4 megjegyzés:
Nagyon jól nézz ki:-) viszont van egy kérdésem!! a bögre az 2dl vagy 3 dl legyen??? Köszönöm Ildi :-)
Koszonom! 3dl
Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Ma én is bögrés mákost készítettem,meggyszemeket dobáltam bele,de a te variációd is nagyon tetszik!!! :)
Megjegyzés küldése