Vegyünk egy alap piskótatésztát és váltsuk ki az alapanyagokat, vagy szórjuk meg minden jóval. Nálam is így történt. Vettem egy újfajta epres torta ízű joghurtot, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet, de a piskóta receptben szereplő tejfölt tökéletesen kiváltotta és még ízesítette is.
Volt még a mélyhűtőben dió, a kamrában egy kis maradék csoki pasztilla. Innen is egy kicsi, onnan is egy kicsi és kész is…… A leírt mennyiség dupláját készítettem
250 g liszt – 200g cukor – 3 kanál gyümölcsös joghurt (kis doboz) – 4 kanál olaj – csipet só – 1 sütőpor – 1,5 marék dió – fél marék csoki pasztilla vagy összetört táblás csokoládé – fél mokkáskanál fahéj – 2 tojás
Az tojásokkal elkeverjük a cukrot, majd sorban hozzáadjuk a többi adalékot. A legvégén keverjük bele a csokoládét és a kisebb darabokra tördelt és előpirított diót. Öntsük egy kikent-kilisztezett tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre (kb. 20-25 perc). Ha nagyon pontosak szeretnénk lenni, a tojások fehérjét habbá verve tegyük a tésztához, de ha nem és egybe keverjük el, akkor is remek piskótánk lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése