2013. márc. 30.

Mojito


Legyen alkoholos, vagy mentes, egyik nagy kedvenc. Főleg a tavaszi napsugarak megjelenésével igazán üdítő látvány a lime és menta egyvelege. Nyáron meg nincs jobb és hűsítőbb ital, mint a virgin változat.

 Kb. 2x3-3,5 dl pohár: cukorszirup (2dl víz – 3 kanál cukor) – adagonként 5-6 menta levél – jégkocka – adagonként 4 cl fehér rum jelen esetben Bacardi – szódavíz – adagonként 1 lime

Mint írtam ez házi készítés, így semmi extra, semmi rendszer. Mindenki ízlése szerint alakíthatja, ízesítheti. Nálunk ez egy bevált recept, de van, aki édesebben vagy töményebben szereti.
Elsőként a cukorsziruppal kezdjük. Keverjük el a vízben a cukrot. Érdemes már abba is jeget tenni, hogy a koktél elkészítésénél ne melegítse fel a keverékünket. Szeljük négybe a lime citromot, nyomjuk a pohárba a levét, dobjuk bele magát a gyümölcsöt is, adjuk hozzá a mentát és nyomkodjuk össze fa muddlerrel, ha nincs jó a fakanál vagy a sodrófa vége is. Jöhet a cukorszirup fele, az alkohol, telibe jég és öntsük fel szódavízzel. Keverjük össze. Elméletileg pár csepp Angostura keserű is kellene, de azt kihagyjuk. 

1 megjegyzés:

Dia írta...

Ugye-ugye? :-)