2015. okt. 12.
Sutotokos-almas piskota, rebarbaras eperlekvarral
350 g puresitett sutotok - 100 g reszelt alma (nem kell kipreselni a levet) - 150 g cukor - 2 csomag vanilias cukor - 100 g vaj - kk fahej - 2kk rum - 170 g liszt - fel csomag sutopor - 2 tojas - 0,5 dl tej
A tojasokat a cukrokkal, fahejjal, rummal habosra keverjuk. Hozzzadjuk a megolvasztott vajat, tejet, tokot es almat, majd a legvegen a sutoport, lisztet es csipet sot. Hasznaljunk robotgepet. Egy sutopapirral kibelelt, kisebb tepsibe ontjuk. 200 fokos elomelegitett sutoben kezdjuk a sutest, majd, ha mar erezni a sutemeny illatat levesszuk 180 fokra. Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk be alufoliaval. Tuprobaval ellenorizzuk. A lekvar receptje megtalalhato a Lekvarok cimszo alatt a Kiskonyham blogon
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
De örülök hogy újra itt a kis konyhádban találkozunk! Nagyon finom kis sütit csináltál. Könnyed tésztája van ahogy látom!
Koszonom
Megjegyzés küldése