Mindig bajban vagyok a vacsorával és vadászom a recepteket,
majd saját ízlésünkre formálom. Nem csak ízlésre, de gyorsaságra is figyelek, ha
lehet, minél gyorsabb legyen az elkészítése is
2 nagyobb burgonya – 1 kisebb hagyma – 1 fél paprika – 1 gerezd
fokhagyma – 1 ujjnyi kolbász – 4 szelet sonka – 4 kisebb vagy 3 nagyobb tojás –
só – bors – majoránna – petrezselyem - olaj
A burgonyákat, nagy lukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük
az apróra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és egy löttyintésnyi olajat. Egy
nagy előremelegített serpenyőben eloszlatjuk és elkezdjük sütni az egyik oldalát. Nyomkodjuk meg, hogy összetapadjanak a szálak.
Ha úgy érezzük látszatra, hogy nem fogja jól beteríteni, akkor reszeljünk hozzá
még burgonyát. Mikor kezd pirulni, egy tányér segítségével átfordítjuk.
Rátesszük a tányért, megfordítjuk, majd a tányérról visszacsúsztatjuk a
serpenyőbe. Mikor a másik oldala is kezd pirulni, ráöntjük a tojásokat, amit előzőleg
elkevertünk a fűszerekkel, négybe vágott kolbász karikákkal és apróra vágott
sonkával. Ha kezd összeállni, tányér segítségével megfordítjuk sütjük tovább és
a végén megint vissza.
2 megjegyzés:
Kösz!
Tetszik, jó kis vacsora lett belőle!
Megjegyzés küldése